Ce este acneea? Cum actioneaza Acnezine pentru tratarea ei?

 

Acneea poate fi un disconfort minor sau o tragedie personala! Fiecare a cincea persoana de pe aceasta planeta sufera de aceasta jenanta afectiune.

Ce este acneea ?

In primul rand nu este o boala infectioasa. Acneea este o boala inflamatorie a foliculului de par sebaceu. Fiecare folicul contine un fir de par mic si mai multe glande sebacee. In mod nomal, sebumul, substanta uleioasa creata de glandele sebacee urca pe firul de par si iese la suprafata pielii. Rolul sau este de a lubrifica si proteja pielea. In cazul acneei, sebumul este blocat in folicul de catre anumite celule care se afla la suprafata si o bacterie a pielii (Propionibacterium Acne) se multiplica in interiorul porilor blocati. Astfel, tesutul inconjurator se inflameaza si apar cosuri purulente si noduli rosii. Leziunile se localizeaza pe fata, pe tegumentele trunchiului, mai ales pe spate, dar si la nivelul pielii capului. Boala apare atat la fete, cat si la baieti, atingand apogeul cam la varsta de 17 ani. Intensitatea leziunilor descreste spre 21 de ani, iar in majoritatea cazurilor la 25 de ani ele dispar de la sine. La femeia de peste 40 de ani acneea se intalneste doar in 5% din cazuri, iar la barbat doar in 1%. Dupa unii autori, acneea este ereditara, dar aceasta nu s-a dovedit inca. Acneea poate genera depresii, anxietate, handicap social si profesional. Adolescentele au observat desigur accentuarea eruptiei in perioada ciclului, iar legenda cu rezolvarea problemei prin contact sexual sau agravarea ei datorita abstinentei ramane doar o legenda.

Clasificarea acneei

Desi toate tipurile de acnee debuteaza in acelasi mod, ele au forme variate  si reactioneaza diferit in functie de individ. In principiu, acneea se imparte in doua categorii mari:

Acneea non-inflamatorie :

  • Pori inchisi sau puncte albe. Daca foliculul largit nu iese la suprafata pielii, deci nu se inflameaza, el se transforma intr-un punct alb sau un por inchis. De obicei acestea apar pe piele ca niste umflaturi albicioase, foarte micute.
  • Pori deschisi sau puncte negre. Daca dopul de la baza folicului de par se largeste si impinge sa iasa la suprafata pielii, atunci avem de-a face cu un por deschis, sau un punct negru. Culoarea neagra nu este cauzata de murdarie, asa cum se crede, ci se datoreaza unui exces de melanina ( pigmentul inchis al pielii).

Acneea inflamatorie :

  • Papule - Cea mai usoara forma de acnee inflamatorie este papula, ce apare pe piele sub forma unei umflaturi de culoare rozalie. Poate fi moale la atingere si este considerata adesea un stadiu intermediar intre leziunile non-inflamatorii si cele inflamatorii accentuate.
  • Pustule - Sunt mici si rotunde, asemenea papulelor, dar spre deosebire de acestea sunt vizibil inflamate si contin puroi. Pot fi rosii la baza cu un punct galbui sau alb in centru. Pustulele nu au de obicei in componenta un numar mare de bacterii, iar inflamatia este produsa de iritatia chimica la substantele din care este compus sebumul, ca de exemplu la azicii non-grasi, etc.
  • Noduli sau Chisturi - De marime destul de mare si foarte durerosi, nodulii sunt inflamati, plini cu puroi si situati foarte adanc in piele. Apar atunci cand un dop se “sparge”, iar continutul sau afecteaza atat porul cat si pielea din jur. Sistemul imunitar al organismului raspunde la infectie producand puroi. Nodulii reprezinta cea mai severa forma de acnee si pot persista timp saptamani sau luni, transformandu-se apoi intr-un chist. Atat chisturile cat si nodulii lasa in urma cicatrici vizibile si adanci.

Ingredientele cremei hidratante Revitol Acnezine

Revitol Acnezine are ingrediente naturale care lucreaza pentru a avea grija de piele. Ele ajuta la controlarea radicalilor liberi care produc pielii daune, imbatranire, riduri si care contribuie la infectii. Acnezine stopeaza inflamatia si previne prin asta aparitia petelor rosii si a cicatricilor. Revitol Acnezine curata pielea, trateaza si previne exploziile acneice.crema pentru tratarea cosurilor Acnezine

Ingredient activ: Peroxid de  Benzoil 2.4%

Alte ingrediente: Extract de galbenele, extract de Hydrastis canadensis, extract de Aloe Vera, extract de coaja de lamaie, extract de musetel, extract de lavandaextract de ceai verde, acid hialuronic, vitamina E, vitamina B5, apa, carbomer, glicerina, disodium edta, alcool cetilic, tricaprylin, glyceryl stearate, Isopropyl Myristate, Triethanolamine, Dimethicone,  Sorbat de Potasiu, Benzoat de Sodium, Germall II, Acid Citric, parfum.

v Peroxid de Benzoil
Peroxidul de Benzoil are efecte reale in tratamentul celor mai comune forme de acnee. Acesta are efect antibacterian si keratolitic (elibereaza canalele sebacee si dreneaza comedoanele). Peroxidul de Benzoil reduce numarul de bacterii cauzatoare de acnee (Propionibacterium acnes) si stafilococii albi de la suprafata pielii. Acesta nu produce rezistenta bacteriana (niciodata o bacterie tratata cu benzoil peroxid nu va deveni imuna la acesta). Peroxidul de Benzoil este de asemenea un agent oxidant care actioneaza ca un antiinflamator, reducand infectiile de pe suprefata pilei. Efectul antiacneic al benzoil peroxidului e direct proportional cu concentratia acestuia. La fel si efectele secundare, cu cat mai concentrat e benzoil peroxidul, cu atat sunt mai multe sanse sa faci o iritatie in urma lui. Concentratia minima eficienta e de 2%, concentratia maxima folosita pe piata este de 10%, peste aceasta concentratie efectele secundare sunt mai importante decat efectele favorabile. Si aici a aparut Acnezine! Acnezine are in componenta peroxid de Benzoil 2,4%, care practic nu produce efecte adverse si prin formula sa unica de antioxidanti si alte suplimente nutritive ii ofera o eficienta comparabila cu o concentratie egala sau chiar mai mare decat cea de 10%. Acnezine a reusit prin formula sa de antioxidanti si alte suplimente sa reduca concentratia benzoil peroxidului si sa-i amplifice efectul benefic. Un mic procent din populatie(1%) este sensibil la Peroxidul de Benzoil si aceasta sensibilitate poate avea ca rezultat senzatii de arsura, de prurit (mancarime) sau inflamarea pielii pe locul in care a fost aplicat.
vExtractul de galbenele
Flavonoidele, ce se gasesc in cantitati mari in galbenele sunt apreciate pentru activitatea lor antiinflamatoare; Galbnelele contin de asemenea cartenoide. Investigatiile legate de efectul anticancer si antiviral al galbenelelor continua. In acest moment, exista prea putine dovezi pentru a recomanda folosirea clinica a galbenelelor pentru trataea cancerului.
vExtract de Hydrastis canadensis
Hydrastis Canadensiseste folosita ca tratament pentru iritatii si inflamatii ale membranelor mucoase ale tractului respirator, digestive si urinar. Este folosita in mod obisnuit pentru infectii ale pielii si ochilor si a fost folosita in trecut ca apa de gura pentru a ajuta la tratarea aftelor.

vExtract de Aloe Vera.
Aloe Vera are o lunga poveste ca medicament sigur si eficient si ca ajutor pentru protejarea pielii. Timp de peste 6000 de ani oamenii au beneficiat de remarcabila alinare pe care planta o poate aduce in cazul numeroaselor afectiuni. Egiptenii din istorie foloseau Aloe pentru a-si trata ranile din razboi si pentru a trata infectii. Scrierile grecilor antici arata cum o apreciau pentru ca vindeca basici, arsuri si ulceratii ale picioarelor precum si afectiuni ale intestinelor si stomacului.
vExtract din coaja de lamaie
Noile studii ale unei monoterpene gasite in coaja de lamaie numita “limonene” arata ca este eficienta in prevenirea aparitia unor cresteri anormale la nivelul pielii. Limonene si-a demonstrat eficacitatea si in modelele preclinice de prevenire a unor creseri anormale la nivelul sanilor si colonului. Dar cel mai promitator mod de folosire al limonenei este indicat de cercetari recente care arata ca aceasta planta poate reduce aparitia celulelor canceroase. Este insa nevoie de mai multe studii pentru a continua aceasta cercetare.

vExtract de musetel
Extractul CO2 din floare de musetel din musetel german. Acest produs este cel mai potrivit pentru tratarea inflamarii si iritarii pielii si a membranelor mucoase. Eficacitatea clinica este comparabila cu cea a hidrocortizonului.
vExtract de lavanda
Un antiseptic si antiinflamator care este eficient in tratarea acneei, dermatitei si a pielii grase.

vExtract de ceai verde
Extractul de ceai verde actioneaza la nivelul celulelor pielii pentru a reduce inflamarea si toxicitatea. Atat extractul de ceai negru cat si cel de ceai verde au functionat bine, insa ceaiul verde s-a dovedit a fi mai efficient, cel putin in cazul unor pacienti.
vAcid Hialuronic
Acidul hialuronic a fost botezat de presa “cheia de la fantana tineretii” pentru ca s-a observat ca cel putin o parte dintre oamenii care consuma o cantitate mare in cadrul dietelor tind sa traiasca pana la o varsta foarte inaintata.
Canalul TV ABC News au transmis o emisiune despre un sat din Japonia si acidul hialuronic intitulata : “Satul vietii indelungate: Ar putea fi acidul hialuronic un medicament anti-imbatranire?”
vVitamina E
Cunoscuta si sub numele de vitamina E. Vitamina E este un antioxidant important si prima aparare impotriva peroxidarii lipidelor. Vitamina E este importanta in special in protejarea celulelor corpului de actiunea radicalilor liberi si a oxidarii.
vVitamina B5
Intr-o celula vie este transformata in acid pantotenic care devine apoi o parte importanta a compusului “coenzima A” care este importanta pentru metabolismul celular.
vCarbomer
Clasificat drept un polimer sintetic si folosit ca stabilizator de emulsie precum si ca agent de crestere a vascozitatii apoase.
vGlicerina
Glicerina este dulce la gust, incolora, lichida si stimuleaza hidratarea pielii dumneavoastra.
vDisodium Edta
Cunoscuta sub numele de EDTA este un stabilizator pentru produsele cosmetice. Previne lipirea ingredientelor de urmele unor elemente ce ar putea fi prezente.
vAlcool cetilic
Fulgi alb-galbui fara miros sau toxicitate, este folosit ca emollient sau emulsificator.
vTricaprylin
Agent de conditionare a pielii.
v Sorbat de potasiu
Sorbatul de potasiu este un conservant usor. Este folosit in principal la conservarea alimentelor.
vBenzoat de sodiu
Ca aditiv alimentar este folosit pentru conservare, omorand majoritatea agentilor de alterare, bacterii si ciuperci.
vGermall II este o pulbere alba higroscopica ce pluteste liber si asigura un spectru larg de activitate antibacteriana.
vAcidul citric este un acid organic slab ce se gaseste in citrice si este folosit pentru conservarea naturala.